sepedakustom.co.nr

Forum Diskusi Sepeda Lowrider, Cruiser, Chopper, Basman dan Limo Indonesia
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 barangan basikal old school

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
stingray is back!



Number of posts : 266
Lokasi : Jogja
Registration date : 2008-11-13

PostSubject: barangan basikal old school   Sun 9 Aug 2009 - 17:49

Saya nak menawarkan barangan basikal lama, dikeranakan saya ada rancangan project maksud hati nak mencari tambahan sokongan dana.
Sila teman-teman yang berminat membantu, membeli barangan basikal saya.



3 set basikal mirror jenama hawk buatan jepun dia punya condition NOS, tak da karat.
nak saya jual satu setnya 200rb.





satu set banana seat dan sissy bar ditambah back padnya, condition NOS tapi ada sikit karat pada sissy bar.
Nak saya lepas 300rb sahaja.

bila ada yg berminat boleh menjangkau saya melalui talian 081804077211

terima kasih
Back to top Go down
View user profile
wedhusgaia



Number of posts : 145
Lokasi : diantara kau dan dia
Registration date : 2009-05-09

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Sun 9 Aug 2009 - 21:33

Mak Cik, cakap nian barangan ni....pas ono barange pas ora ono duite....
Back to top Go down
View user profile
ogon



Number of posts : 472
Lokasi : Southland Ratroders JAKARTA
Registration date : 2009-01-18

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Sun 9 Aug 2009 - 21:49

Mantap X barang pak cik ni
Back to top Go down
View user profile
KEPINN &quotambon



Number of posts : 49
Age : 24
Lokasi : kotabumi bin kota blutuk binti Tangerang
Registration date : 2009-06-24

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Sun 9 Aug 2009 - 21:57

stingray is back! wrote:
Saya nak menawarkan barangan basikal lama, dikeranakan saya ada rancangan project maksud hati nak mencari tambahan sokongan dana.
Sila teman-teman yang berminat membantu, membeli barangan basikal saya.



3 set basikal mirror jenama hawk buatan jepun dia punya condition NOS, tak da karat.
nak saya jual satu setnya 200rb.





satu set banana seat dan sissy bar ditambah back padnya, condition NOS tapi ada sikit karat pada sissy bar.
Nak saya lepas 300rb sahaja.

bila ada yg berminat boleh menjangkau saya melalui talian 081804077211

terima kasih

jok nya hari sabtu d'susul ke jogja mas.....
Back to top Go down
View user profile http://ambone_k@yahoo.co.id
dam idum



Number of posts : 696
Registration date : 2009-01-28

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Mon 10 Aug 2009 - 1:18

waahhh... akhirnya keluar juga!!! sek nyelip2 ng rak wes ketemu kabeh tho Om?!...

@ kevin : mau ikut sepedaan ke Paris y?... sayang nih d semarang juga ada acara, klo ga pasti ikut nimbrung juga...
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/profile.php?id=1091107924&ref=profile
stingray is back!



Number of posts : 266
Lokasi : Jogja
Registration date : 2008-11-13

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Mon 10 Aug 2009 - 1:22

betul mas idam, hasil operasi bersih kemaren menunjukkan betapa borosnya saya. Jadi demi kelancaran project terbaru saya harus merelakan benda benda nostalgi untuk di sekolahkan keluar garasi. Motormu opo sisan di forumkan saja biar ganti yang baru hehehe
Back to top Go down
View user profile
stingray is back!



Number of posts : 266
Lokasi : Jogja
Registration date : 2008-11-13

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Mon 10 Aug 2009 - 1:23

jok nya hari sabtu d'susul ke jogja mas.....[/quote]

monggo silakan, jok sudah menunggu siap sekolah.
Back to top Go down
View user profile
dam idum



Number of posts : 696
Registration date : 2009-01-28

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Mon 10 Aug 2009 - 1:53

stingray is back! wrote:
betul mas idam, hasil operasi bersih kemaren menunjukkan betapa borosnya saya. Jadi demi kelancaran project terbaru saya harus merelakan benda benda nostalgi untuk di sekolahkan keluar garasi. Motormu opo sisan di forumkan saja biar ganti yang baru hehehe

waaahhh... yo ojo no om!!!... kapiran ngko aku!!!... ora iso dolit ng jogja karo ngiwangi "ngresiki" garasine sampeyan ngko!!!... hwhhehehhee...
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/profile.php?id=1091107924&ref=profile
el gibranos



Number of posts : 130
Age : 31
Lokasi : pusat jakarta
Registration date : 2008-11-13

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Mon 10 Aug 2009 - 11:41

wah kemasukan importir asal negri jiran nih,,, lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.gibranosworkspace.blogspot.com
d-i-p-a-y



Number of posts : 50
Lokasi : cipondoh-tangerang
Registration date : 2009-07-06

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Mon 10 Aug 2009 - 17:36

mantap euy...
1 set banana n sissybar n pad boleh jg diumpan silang langsung tuch!
mo belajar restorasi sepeda!!!
Back to top Go down
View user profile
vox_96



Number of posts : 120
Age : 26
Lokasi : pengunungan selatan solo
Registration date : 2008-12-27

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Mon 10 Aug 2009 - 17:48

stingray is back! wrote:
betul mas idam, hasil operasi bersih kemaren menunjukkan betapa borosnya saya. Jadi demi kelancaran project terbaru saya harus merelakan benda benda nostalgi untuk di sekolahkan keluar garasi. Motormu opo sisan di forumkan saja biar ganti yang baru hehehe

bang arie.. haha... banana proyek selanjutnya nic... haha.. siap order beberapa biji...
Back to top Go down
View user profile
dam idum



Number of posts : 696
Registration date : 2009-01-28

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Mon 10 Aug 2009 - 19:10

vox_96 wrote:
stingray is back! wrote:
betul mas idam, hasil operasi bersih kemaren menunjukkan betapa borosnya saya. Jadi demi kelancaran project terbaru saya harus merelakan benda benda nostalgi untuk di sekolahkan keluar garasi. Motormu opo sisan di forumkan saja biar ganti yang baru hehehe

bang arie.. haha... banana proyek selanjutnya nic... haha.. siap order beberapa biji...

aku potongin 1 ato 2 piece ya brur!!!... kalah cepat tanggap nih kemaren!!! wekekekek....

d-i-p-a-y wrote:
mantap euy...
1 set banana n sissybar n pad boleh jg diumpan silang langsung tuch!
mo belajar restorasi sepeda!!!

haiah!!!... isi gudang pandawa 5 aja udah disikat abis, kok ya yg di minggiran diembat juga!! salut dah ma juragan yg satu ini!!! wekekekk.....

cheers cheers lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/profile.php?id=1091107924&ref=profile
KEPINN &quotambon



Number of posts : 49
Age : 24
Lokasi : kotabumi bin kota blutuk binti Tangerang
Registration date : 2009-06-24

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Mon 10 Aug 2009 - 22:05

dam idum wrote:
waahhh... akhirnya keluar juga!!! sek nyelip2 ng rak wes ketemu kabeh tho Om?!...

@ kevin : mau ikut sepedaan ke Paris y?... sayang nih d semarang juga ada acara, klo ga pasti ikut nimbrung juga...

iso ae kang idam........


@ om ari:
iyo om,banana set'e karo ongkir neng tangerang piro'e??


Last edited by KEPINN &quotambon on Mon 10 Aug 2009 - 22:22; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://ambone_k@yahoo.co.id
buzzart



Number of posts : 204
Age : 30
Lokasi : pondok gede
Registration date : 2008-11-28

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Mon 10 Aug 2009 - 22:15

dam idum wrote:


d-i-p-a-y wrote:
mantap euy...
1 set banana n sissybar n pad boleh jg diumpan silang langsung tuch!
mo belajar restorasi sepeda!!!

haiah!!!... isi gudang pandawa 5 aja udah disikat abis, kok ya yg di minggiran diembat juga!! salut dah ma juragan yg satu ini!!! wekekekk.....

cheers cheers lol! lol!

nm'na jg juragan mass.. hihihihi...
Back to top Go down
View user profile
d-i-p-a-y



Number of posts : 50
Lokasi : cipondoh-tangerang
Registration date : 2009-07-06

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Tue 11 Aug 2009 - 18:52

buzzart wrote:
dam idum wrote:


d-i-p-a-y wrote:
mantap euy...
1 set banana n sissybar n pad boleh jg diumpan silang langsung tuch!
mo belajar restorasi sepeda!!!

haiah!!!... isi gudang pandawa 5 aja udah disikat abis, kok ya yg di minggiran diembat juga!! salut dah ma juragan yg satu ini!!! wekekekk.....

cheers cheers lol! lol!

nm'na jg juragan mass.. hihihihi...

hehehehehe.... bs aja juragan ini,
cuma mo rame2in forum aja gan!
kebetulan baru dpt arisan...
jd bs beli2 dech!
Back to top Go down
View user profile
madiun cinta kamu



Number of posts : 246
Registration date : 2009-03-18

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Tue 11 Aug 2009 - 19:08

Jiahahahahaha...juragane ngamuk ikie....
Ayow2 yg tadinya nyari2 thu brg udah nonggol....
Back to top Go down
View user profile
stingray is back!



Number of posts : 266
Lokasi : Jogja
Registration date : 2008-11-13

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Wed 12 Aug 2009 - 2:30

Masih berpikir nak jual barangan lain, shimano nexus 7 speed, shimano click stick 5 speed, ban kenda flame 20 x 3, sepeda kona humu-humu, schwinn cruiser, nirve fifty three cruiser, ban bad ass nirve, ban 24 x 3 thick brick, limo felt lead sled,......saya nak rehat sebentar dari khazanah basikal, dah penat dan tak larat setiap hari memikirkan basikal. Saatnya memikirkan keluarga dan melapangkan garage kat rumah. Mana mana ada yg berminat layangkan sahaja umpan pendek ke hadapan saya.
Back to top Go down
View user profile
dedy el-hedotz



Number of posts : 195
Age : 34
Lokasi : Raya Buang
Registration date : 2009-04-20

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Wed 12 Aug 2009 - 9:02

stingray is back! wrote:
Masih berpikir nak jual barangan lain, shimano nexus 7 speed, shimano click stick 5 speed, ban kenda flame 20 x 3, sepeda kona humu-humu, schwinn cruiser, nirve fifty three cruiser, ban bad ass nirve, ban 24 x 3 thick brick, limo felt lead sled,......saya nak rehat sebentar dari khazanah basikal, dah penat dan tak larat setiap hari memikirkan basikal. Saatnya memikirkan keluarga dan melapangkan garage kat rumah. Mana mana ada yg berminat layangkan sahaja umpan pendek ke hadapan saya.

pak cik, kalau shimano click stick mo jual tulung kabarin ane yak... hehehehe
Back to top Go down
View user profile
dam idum



Number of posts : 696
Registration date : 2009-01-28

PostSubject: Re: barangan basikal old school   Wed 12 Aug 2009 - 9:27

stingray is back! wrote:
Masih berpikir nak jual barangan lain, shimano nexus 7 speed, shimano click stick 5 speed, ban kenda flame 20 x 3, sepeda kona humu-humu, schwinn cruiser, nirve fifty three cruiser, ban bad ass nirve, ban 24 x 3 thick brick, limo felt lead sled,......saya nak rehat sebentar dari khazanah basikal, dah penat dan tak larat setiap hari memikirkan basikal. Saatnya memikirkan keluarga dan melapangkan garage kat rumah. Mana mana ada yg berminat layangkan sahaja umpan pendek ke hadapan saya.

boss ane inyong garep cuci gudang kiye!!!,... ayo ayo!!! sopo seng garep pengen nduwe pit penak karo apik!? gudang nang kampung minggiran iki jan elok tenan!!!....
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/profile.php?id=1091107924&ref=profile
Sponsored content




PostSubject: Re: barangan basikal old school   Today at 8:52

Back to top Go down
 
barangan basikal old school
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 77 Regal Landau at school.
» Pickering High School Ball Team On THE SCORE
» Top Ten School In Durham?
» Milliken Mills Still a basketball school ?
» MA-NH High School Basketball Report All-Star Showcase

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
sepedakustom.co.nr :: Kustom Stuff :: Want To Sell (Dilarang menjual barang2 yg tidak ada hubungannya dengan Sepeda Lowrider!)-
Jump to: